Denisa Nedelescu - Învățător After-School

Denisa Condrea - Învățător Școala Primară CONCORDIA

1. Ce înseamnă pentru tine lucrul la CONCORDIA?

Lucrul la CONCORDIA, pentru mine, înseamnă pasiune și devotament. Simt că aici este locul unde pot, într-adevăr, să mă fac auzită, unde pot pune în practică cunoștințele și deprinderile pe care le-am dezvoltat de-a lungul studiilor, fără a fi criticată. Lucrul la Școala Primară CONCORDIA este despre modernizarea sistemului educațional de care noua generație are nevoie pentru a-și deschide aripirile către un viitor promițător. CONCORDIA este locul unde vin cu plăcere și nu mă plictisesc nicioadată, unde tot timpul există noi provocări, locul care îmi permite să mă dezvolt atât pe plan profesional, cât și pe plan personal (datorită sfaturilor de orice natură ale colegelor).

2. Să ne întoarcem un pic în timp…Când ai acceptat prima dată provocarea de a lucra ca învățător la after-school la Școala Primară CONCORDIA, care au fost trăirile și gândurile tale în acel moment?

Când mi s-a propus să lucrez ca învățător la after-school la Școala Primară CONCORDIA, am simțit puțină teamă, din cauza necunoscutului, deoarece eu am lucrat doar la școala de stat de când am ieșit de pe băncile facultății. Am stopat rapid acest sentiment, fiind o fire curioasă și dornică de cât mai multe provocări.

3. Dacă revenim în prezent, cum a fost ceea ce ți-ai imaginat înainte să vii față de realitatea „din teren”?

Realitatea este cu totul alta față de ceea ce mi-am imaginat. Încă din facultate auzeam tot felul de lucruri mai puțin plăcute despre școlile private, lucru care m-a determinat să merg către o școală de stat. Însă, de la primii pași în această școală, am conștientizat cât de mult m-am înșelat și câte griji inutile mi-am făcut. Aici este o atmosferă și armonie atât de primitoare și de caldă, rar întâlnită în alte instituții. Tot personalul școlii, didactic, auxiliar, nedidactic, m-au „găzduit” cu brațele deschise, făcându-mă să mă simt ca într-o adevărată familie.

4. Ce moment din viața ta te-a marcat și consideri că a avut un impact major pentru ce a urmat?

Un moment marcant în viața mea, ce m-a determinat să pășesc spre căile pedagogice, a fost chiar în perioada în care am călcat pragul clasei întâi. Cea care m-a marcat și m-a determinat să urmez o carieră în învățământ a fost domana mea învățătoare. Personalitatea dumneaei, felul în care preda, și mai ales felul în care se prezenta la ore, fiind foarte tânără, m-a făcut să îmi doresc să devin „ca și doamna”. De asemenea, prin stilul meu de predare și de abordare a situațiilor educaționale, doresc să las și eu o astfel de influență elevilor mei, deoarece puterea exemplului este mai presus de orice în educarea lumii.

Denisa Condrea - Învățător Școala Primară CONCORDIA

5. Când ai o zi grea, ce melodie te aduce imediat la o stare mai bună? 

Când am o zi grea și mă simt copleșită prefer să ascult „Unstoppable”, de la Sia. Această melodie îmi reamintește că „sunt puternică și toată un zâmbet”, iar buna dispoziție apare rapid.

6. Când ai râs ultima dată cu poftă?

Nu există zi fără o doză bine meritată de râs, deoarece sunt o fire care transformă orice lucru negativ într-o situație comică. Bineînțeles, acest lucru nu ar fi posibil fără colegele mele care intră în acest mic joc.

Denisa Condrea - Învățător Școala Primară CONCORDIA

Intrebari fulger:

7. Creioane colorate sau acuarele?

Creioane colorate. Consider că acuarelele necesită mult talent și îndemânare pentru a fi folosite corect și fără a face dezordine la locul de muncă. Prefer creioanele, fiindcă sunt mult mai precise și ușor de manevrat, lăsând curat după folosință.

8. Cancelarie sau sala de curs? 

Ambele. Sunt două locuri dragi care se contemplează. Ador să fiu în sala de clasă cu elevii și să avem nenumărate activități interesante și distractive, însă, în egală măsură mă bucur de micile pauze alături de colegele mele unde ne putem împărtăși sfaturi sau să ne oferim idei educative.

9. Serbare de final sau de început de an școlar?

Aleg prima variantă, serbare de final, deoarece aici este momentul când reflectăm asupra anului școlar ce a trecut rapid, unde tragem linie și numărăm reușitele.

Contact

Șos. Centura de Vest 1A | 100292 Ploiești | Prahova

Secretariat: scoala.primara@concordia.org.ro

Telefon fix: 0244 702 016

Fax: 0244 704 169